Servicii de evaluare automată

Produsul nostru AVM este primul folosit în România pentru a evalua portofoliile băncilor cu ajutorul celei mai fiabile metode de evaluare automată: MRA, analiza de regresie multiplă. Acest model a fost dezvoltat în colaborare cu Momentum Technologies, lider în domeniul evaluării automate in Olanda.
În România, o echipă de experți (evaluatori, statisticieni și specialiști IT) au participat la dezvoltarea și adaptarea acestui model.

Evaluarea portofoliilor

Acest model este în conformitate cu Standardele de Evaluare ANEVAR 2018, Ghidul de Evaluare GEV 520, Evaluarea pentru garantarea împrumutului, precum și Anexa 2 la GEV 520: Evaluarea globală a portofoliilor de garanţii bancare.
Mai mult decât atât, toate valorile estimate statistic sunt verificate și ajustate, dacă este necesar, de către evaluatorii locali.
În urma analizei pieței imobiliare din România, am selectat și propus metoda de evaluare automată MRA, analiza de regresie multiplă, adaptată la realitățile pieței:

  • Metoda bazată pe indicii prețurilor, valoroasă în identificarea tendințelor pieței, este inexactă și ineficientă în estimarea valorilor de piață individuale.

  • Compararea perechilor de date (analiză comparativă, folosind un etalon), precum și extracția ajustărilor pentru caracteristicile principale ale proprietății, are marele dezavantaj de a se baza doar pe înregistrările câtorva proprietăți, fapt ce poate genera o serie de erori, fără să mai vorbim de costurile rezultate ca urmare a aplicării unei astfel de abordări în cazul a câtorva mii de garanții.

CONTACT

Evaluarea individuală automată (PrețExpert)

Ideală atât pentru cumpărători, cât și pentru vânzători, atunci când se dorește o verificare instant, fiabilă și cu preț scăzut a valorii de piață.
Totodată, este utilizată de bănci, brokeri imobiliari, precum și de instituții financiare ne-bancare pentru a verifica valorile proprietăților implicate în prescoring, creditare sau executarea silită.

Contact
ro_RORomână
en_USEnglish ro_RORomână